Mt. Кения – Гикую извика правомощията на ковчега на завета да събори Британската империя

M

В интересно разкритие пратеникът на гледача, който се доверява на светините на планината Кения, направи публично достояние как британското управление се срина не само в Кения, но и по целия свят. В платена статия във ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ХОРАТА от 7 ноември, пратеникът разкрива наред с други неща какво е предизвикало интересната история.

През 1948 г., когато общностите Agikuyu, Aembu и Ameru осъзнаха, че британците никога няма да позволят на африканците да се самоопределят в Кения, тяхното военно крило Mau Mau се изкачи на планината Кения с техните сурови оръжия, а именно домашно направени оръжия, копия, мачете и друг неописуем асортимент . Те положиха оръжията си в молитва. Вдигнали ръце към Кигонгона Киа Май (светилището, където е скрит Ковчегът), главният провидец Муго уа Кибиру ги поведе в четенето на тържествената им молитва.

Ngai mbara ino turathii nawe.

Nigikorwo turi aku na uri witu.

Twahoto niwe wahotwo

Twahotana niwe wahotana

Twahota nitugacoka haha ​​tukurutire igongona ria ngatho.

Боже, ти си наш съюзник в тази война

Защото ние сме вашият народ, а вие сте нашият Бог

Нашето поражение е вашето поражение

Нашата победа е вашата победа

Ако спечелим, ще се съберем тук и ще предложим благодарствени дарения.

Подобно на Гедеон от Стария Завет, те искаха уверение от Бог, че ще победят британската армия. Главният гледач напусна сцената. След няколко часа той дойде с посланието от Бог. Той направи траншея от мястото, където стояха Мау Мау и каза така. “В деня, в който армията на крал Джордж премине този окоп, бройте десет години и британското правителство не само ще загуби войната в Кения, но ще загуби и цялата империя.”

Говорителят на Mau Mau сортира разяснения коя година ще бъде това. Главният гледач каза, че британското управление ще приключи в годината, в която дървото Мугумо (смокиня) в Тика падне. Това пророчество някак стигна до колониалното правителство. Дървото Мугумо в Тика беше подсилено с релси и чаршафи.

За да изпълнят пророчеството на гледача, на 1 юни 1953 г. бойците от Мау Мау примамиха британските войници да преминат маркирания изкоп, като се разположиха на лагер близо до изкопа. Mau Mau прекоси траншеята с британската армия, следвайки яростно преследване. Мау Мау празнува в лагера тази нощ. Точно десет години по-късно, на 1 юни 1963 г., дървото мугумо в Тика падна въпреки всички подкрепления. Денят остава официален празник в Кения todate.

Интересното е, че когато общностите се завърнаха в планината, за да търсят отново Божията намеса, британското правителство можеше отново да фигурира в лоши книги. Провидците са оповестили публично три основни причини да търсят Божията ръка.

1} Участие на дипломатически мисии в местната политика. Четири чуждестранни дипломатически мисии в Найроби не спазват кодекса за дипломатически етикет и процедура. Тези посолства са променени на „губернаторства“.

2) Заблудените основатели на църквата, които се маскират като „светци“, са влезли в света на политиката с намерение да правят късмет.

3) Левите политици, които натрапват електората с революционни доктрини в така нареченото „маджимбо“ (федерализъм), напомнят за Югославия – маджимбо, което подпомогна етническото прочистване.

Въпреки че посочените по-горе дипломатически мисии не са посочени, е малко вероятно САЩ и Обединеното кралство, които са били съгласни с коментарите си относно местната политика, да бъдат пропуснати. Едва вчера, 14 ноември, епископ беше упълномощен да се бори за председателството на страната.

В кратко наблюдение гледачите предупредиха, че страната е обречена да падне в голяма гражданска война. Ето защо те помолиха членовете на общността да се присъединят към тях на 20, 21 и 23 ноември 2007 г. в молитви за нацията.

Ще наблюдаваме внимателно развитието на събитията.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta