Турция Култура

Т

Турция предлага разнообразна култура, като повечето от елементите са били усвоени в миналото от империите на автономията. Важните елементи, които влияят на турската култура, включват народни танци, игра на сенки, кухня, литература и др.

Турция има няколко народни танца, включително Измир и Хорон народни танци. Измирският народен танц, известен още като танци на Зейбек, се практикува от хората в Измир. Има два вида народни танци на Зейбек, включително бавен и Йорук Зейбек. Кларинетът и барабанът са двата музикални инструмента, които се използват за свирене на фоновата музика на танца в Измир. Ако танцът се изпълнява в закрита сграда, се използва инструментът баглама.

Хоровият народен танц се изпълнява по време на празника на греха-греха. Празникът на греха на греха празнува богинята на луната на греха. По време на фестивала се изпълняват и други културни народни танци като Duz Halay и Bas bar на Erzurum. Всички народни танци в Турция имат подобна тема, която е смелостта. Костюмите и музиката помагат за оживяване на общността, която живее в Турция.

Турската литература показва много влияния от Османската империя. Освен това е повлиян от литературата от Персия и Арабия. Турските литератури са написани от известни автори като Тевфик Фикрет, Юнус Емре, Асик Вейсел и Синаси.

Сянката на Карагоз и Хациват е куклено представление, което включва движение на дизайна на завесата. Двама души ще озвучават куклите в задната част на сцената. По време на османския период това беше популярно шоу заради сатиричните акценти. Карагоз и Хациват имат различни характери. Карагоз е обикновен човек, който е надежден и прям. Карагоз е неграмотен и живее прост живот. Хациват е умен и знае как да говори поетичен език.

Турските ресторанти сервират голямо разнообразие от кухни от цял ​​свят. Кебабите са задушени ястия, които често се сервират в ресторанта. Турските хора обичат да готвят агнешко месо за хранене. Има много видове кебапчета, които ресторантите предлагат, включително sis кебап, дюнер кебап, аланазик и др. Патладжанът се използва като основна съставка в много ястия като hunkarbegendi. Пилавът е сложно оризово ястие, което се приготвя от опитен готвач. Борек е турска баница, пълнена с картофи и сирене. Zeytin yaglilar е ястие, което се приготвя чрез зехтин. Сладкарниците в Турция са доста известни. Някои от турските сладкарници включват helva, asure и kadayif.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta