Влияние на обществото в брака

В

Бракът не може да бъде отделен от обществото. Обществото винаги ще повлияе на брачната институция. Когато Гърция се появи като световна империя, семейството беше засегнато. Винаги, когато една империя се издига, мислите, културата и практиките на управляващата империя обикновено засягат начина на живот на нейната империя. Например, когато Британската империя дойде в някои части на Африка, животът и идеалите на британците се филтрираха в африканското общество. И така, гръцките мисли и начини за брак също повлияха на семейството като институция. Освен гръцката култура, римската култура също е повлияла на малцината от семейството в обществото.

Трябва да знаем всичко това, защото понякога и културата около нас ни засяга много. Често пъти това, което правим като вярващи, е продиктувано от обществото. Културата и идеалите на гърците, които бяха предимно философи, повлияха на браковете по тяхно време. Културата, културата и мислите на римляни са засегнали всички, които живеят на територията на онова, което е съставлявало тогавашната Римска империя.

Ние също имаме влияния днес. Наблюдавахме и сме израснали в системата на брака, която е разпространена в нашите общности. Много от нас никога не са седнали да мислят за влиянието на социалните идеали и култура върху нашите възгледи за семейството. По някакъв начин сме приели Практиката и възгледите на хората около нас като идеал. По този начин ние се опитахме да моделираме семействата и брака си според диктата на обществото. Тези от нас, които са ходили на училище на училище, са били засегнати от философията на писателя. Когато изучавате литература например, вие изучавате културата на определено общество в определен момент. Шекспировата, например, отразява обществената философия в неговите трудове. Философията, бидейки начин на живот, може да бъде предадена фино на вас. Когато четете пиесите на Шекспир, както и други книги по литература, вие не просто се забавлявате, а се влияете.

Много бракове също се разпаднаха, защото ние обожавахме медиите. От само себе си се разбира, че медиите оказаха неблагоприятно влияние върху семейството. Много хора глупаво са погълнали каквото и да е предвидила медията кука, въдица и грузило. За съжаление обаче медийният практикуващ знае, че те са само актьори и изпълнители. Те никога не са възнамерявали да правим всичко, което се опитват да проектират нашия начин на живот. Печатните и електронните медии са повишени за сметка на семейството. Добра част от това, което се случва, по телевизията не е нищо друго освен просто забавление.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta