Когато сте в Рим: Отидете в Картаген!

К

Както всички знаят, град Рим е бил до 330 г. сл. Н. Е. Столица на древната Римска империя. Но всички (а може би и вие!) Биха сгрешили, като мислеха, че големи римски руини се намират главно в Рим. Въобще не. Защо? Защото в продължение на две хиляди години потомците на тези древни римляни строят съвременния град Рим на върха на руините, като погребват на практика оригиналните сгради под патина на модерността.

За да видите автентични римски руини, онези забележителни древни сгради, изработени от издълбан мрамор и камък, както може да са се появили преди две хиляди години, по-добре е да вземете скок и да прескочите Средиземно море от Рим до древен Картаген, римската столица на Африка в днешен Тунис. Тунис, столицата на Тунис, е построен покрай, а не върху древния Картаген, и така римските руини в Картаген са перфектно запазени и ясно видими днес по начин, по който римските руини в Рим почти никога не са.

Римска Африка е център на търговия и търговия, известен със своята дълбока лоялност и привързаност към родителската култура, съсредоточена в Италия. Картаген почиташе много богове и беше лесно да забележиш картагенски свещеник на известно разстояние, защото той беше сред малкото граждани, на които беше позволено да бъдат гладко избръснати! Днес ситуацията е много по-различна, защото рядко ще видите мъж от Тунис, който не е гладко обръснат, въпреки че мнозина спортуват с мустаци. Основният източник на твърда валута в Тунис в днешно време, независимо дали е евро, йена или долар, е туризмът. Миналата година около седем милиона посетители се насладиха на удоволствията от тунизийските ресторанти, хотели, плажове и исторически забележителности, и най-вече римските руини в Картаген. Според Ню Йорк Таймс, Тунис е „известен със своите златни плажове, слънчево време и лукс на достъпни цени“.

Картаген е място, което няма да забравите. Днес театрите, храмовете, вилите и баните се разкриват в девствено състояние, включително това, което е вероятно най-големите термални бани, построени някога в Римската империя, отопляемите Антонински бани в Картаген. Тези приказни бани, заедно с руините на древния римски амфитеатър, са може би двете най-големи привличания за посетителите на Картаген.

За да получите най-добрия изглед на Картаген, отделете време на посещението си, за да се разходите по нежните склонове на хълма Бирса, който гледа към древните руини и на върха на който ще намерите и приказния музей на Картаген. Музеят разполага с един от най-добрите експонати на мозайки навсякъде, заедно със скулптури и артефакти от периода преди Карген да бъде разрушен през 146 г. пр. Н. Е. Също на хълма Бирса се намира катедралата Сейнт Луис, построена от французите през 1890 г. и посветена на светеца-крал от 13-ти век, починал на брега на Картаген през 1270 г. Тя вече не се използва като място за поклонение и сега често е сайт за концерти.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta